Хотел “Елица” и басейн към хотел “Нона”

Обща информация

РМР Хотелски комплекс „Елица” и басейн към х-л „Нона”, к.к. Албена
Хотелски комплекс „Елица” е разположен на първа линия в к.к. Албена и граничи с плажната ивица от югоизток и природен резерват Балтата – от северозапад. В проекта за реконструкция, модернизация и разширение на обекта се предвижда изграждане на нови фоайе, ресторант и хотелски стаи. Фоайето ще бъде развито на площ от общо 975м2. От източна страна, с поглед към плажа и морето са предвидени покрити тераси. Към фоайето, с възможност за приобщаване към общите пространства, е разработена зала за срещи с капацитет до 100 места. Осигурена и вътрешна връзка между новото фоайе и новия ресторант, който ще бъде изграден от югозападна страна на хотела, на мястото на сегашния снек-бар.
Новите хотелски стаи (19 двойни стаи и 5 апартамента): са разположени над зала ресторант и са на ниво трети хотелски етаж от съществуващия хотел. Поради радиално-кръговата схема на ресторанта, продиктувана от характера на съществуващият басейн, същата е и структурата на хотелските стаи – под дъга с централен радиус.
В новата разработка са предвижда и изграждане на нов басейн, който да бъде разположен в пространството пред фоайето на х-л „Елица”, х-л „Нона” и плажната ивица, в границите на к.к. Албена.
Година: 2012г.
Клиент: „Албена” АД, к.к. Албена
Местоположение: к.к. Албена
Статус: Идеен проект
Площ:
Общо ново строителство сгради: 2751м2

Категория на проекта